Jansen Cleanrooms

Jansen neemt Belo Electrics over

Stijgende vraag naar cleanrooms vanuit life sciences, chemie, biotech en petrochemie:

ZONHOVEN, 14 november 2019 - Jansen Cleanrooms — een divisie van Jansen the Building Company — neemt Belo Electrics uit Oudsbergen over. Belo Electrics was al jaren een vaste projectpartner voor de automatisering van HVAC installaties en bekabeling in cleanroomprojecten. De overname kadert in de groeiende marktvraag (met name in sectoren life sciences, chemie, biotech en petrochemie) naar technische kennis over cleanrooms. “Klanten zoeken zekerheid en een snellere oplevering. Daarom kiezen ze voor een bouwpartner die het volledig traject opvolgt, van ontwerp tot uitvoering”, verklaart Eric Vanhees (COO Jansen Cleanrooms) de groei.

Jansen Cleanrooms streeft naar een gezonde groei door in te spelen op de marktontwikkelingen. Eric Vanhees (COO Jansen Cleanrooms): “Reeds in 2012 lanceerden we ‘Technieken’ als bijkomende kerncompetentie binnen Jansen Cleanrooms. Door meer en meer in te zetten op “totaalprojecten” is de vraag naar hoogtechnologische cleanroomprojecten de laatste jaren exponentieel gegroeid.  Om onze positie te verstevigen in de groeiende markt van ‘Design & Build’-projecten nemen we aldus Belo Electrics uit Oudsbergen over. Omdat we al jaren samenwerken, weten we welk vlees we in de kuip hebben wat betreft de automatisering van HVAC installaties in cleanroomprojecten. Dankzij de overname verwerft Jansen Cleanrooms de hoogopgeleide technische profielen die nodig zijn om op kruissnelheid te blijven.”

Strengere eisen zwengelen vraag naar cleanrooms aan

De eisen van afgewerkte producten in sectoren zoals farma, micro-elektronica, cosmetica en voeding worden almaar strenger. Daarom is de nood aan technische kennis vanuit life sciences, chemie, biotech en petrochemie enorm. Dat leidt tot almaar meer opdrachten voor Jansen Cleanrooms. Eric Vanhees (COO Jansen Cleanrooms): “Productietechnieken worden complexer en ‘properder’. Jansen Cleanrooms speelt daarop in door met klanten na te denken hoe hun productieprocessen beter te controleren. Tegelijk verbeteren we onze eigen technische concepten voortdurend om de strengere eisen voor afwerking en luchtzuiverheid voor te blijven.”

Zuivere zekerheid

Klanten zoeken zekerheid en een snellere cleanroom-oplevering door een bouwpartner te kiezen die het volledige traject opvolgt, van ontwerp tot uitvoering. Eric Vanhees (COO Jansen Cleanrooms): “Jansen Cleanrooms begint altijd vanuit een aantal doorgedreven technische meetings met de gebruiker en de cleanroom-beheerder. Op basis daarvan maken we een volledig ontwerp dat voldoet aan de verwachtingen en opgelegde specificaties.”

Over Jansen the Building Company

Jansen  is een algemeen aannemer van de hoogste categorie, gespecialiseerd in binnenafwerking en technieken. Deze bouwgroep telt 350 professionals, is geworteld in 45 jaar familiale traditie en is actief binnen vier domeinen: aanneming, productontwikkeling, vastgoedontwikkeling en facility management. Jansen the Building Company, opgericht in 1973, met hoofdzetel in Zonhoven, realiseert jaarlijks voor meer dan 100 miljoen euro projecten in verschillende sectoren: kantoor, retail, residentieel en meer niche pharma, cleanrooms, leisure en tunnels.

Over Jansen Cleanrooms

Dit  gespecialiseerd bedrijf binnen Jansen ontwikkelt cleanrooms voor de zorgsector en de industrie (biologie, farmaceutica, chemie, logistiek, micro-elektronica, voeding, verpakking …). Referentieprojecten zijn bijvoorbeeld AZ Sint Maarten, UZ Brussel, Sharp Packaging, Materialise, Thales Space, W-pharma, Solutia Europe, Qinetiq Space, Medace, Anicells, VWR, …..

Meer info:

Ruth Janssens
Marketing manager Jansen the Building Company
Ruth.Janssens@jansenbuilding.com
+32 470 99 62 51
www.jansenbuilding.com